Protokoll från fredagens övningar (47% fritt fabulerat, resten lögn)

(Den oinitierade läsaren kan behöva veta att Orion är en förening där Marianne, Marre och Fröken K har förtroendeuppdrag. Marianne är mötesordförande, Marre sekreterare och Fröken K justerare. Protokollet här nedan är inte från ett formellt sett riktigt möte, vilken förmodligen framgår.)

 
Närvarande vid Orionmöte fredagen den 28 oktober på en pub med många dörrar men få ingångar (i ankomstordning): Carla, Christofer, Andreas, Marianne & Co, Erik, Johan, Niclas och Christoffer. När vi gick vidare till Klubb Metica anslöt även Pia, Alkoholmyndigheten och kompisar från förr. Heidi, Helena och Jonas deltog på avstånd, men kom pga av ett fall av missförstånd och två fall av bangning tyvärr inte hela vägen fram... (Men om jag inte minns fel, och det gör jag ju aldrig (jo, jätteofta faktiskt /Fröken K) så kan det ha hänt att i alla fall Helena och Jonas deltog i debatten ändå.) 
  
Johan försökte sig på en jätteburgare och övriga slog vad om han skulle orka äta hela eller inte. Marre trodde på Johan, men han svek och Christofer blev fem kronor rikare. (Typiskt Johan att prioritera sitt välbefinnande framför Marres monetära förluster. [sekreterarens anmärkning])

   Någonstans vid den andra ölen konstaterades det att vi var sju medlemmar närvarande och därmed enligt de eminenta men dock ej nedskrivna stadgarna beslutsmässiga. Så varför inte passa på och fatta en massa insiktsfulla och välgenomtänkta beslut? Fröken K muttrade nånting om att beslutmässigheten upphörde att gälla efter den andra eller åtminstone tredje ölen, men ingen lyssnade på henne så hon blev less och gick hem. Förresten hade i alla fall varken Marre eller Marianne druckit mer än två öl...

   Mötet var helt klart behörigt utlyst och vi bestämde att ha så kallad rullande dagordning, dvs att mötesordföranden hittar på efter hand. Vi kom fram till att Orion behöver en president som kan fungera som envåldshärskare, så att vi slipper den här jobbiga demokratiska processen. Alla yrkade naturligtvis på att Marianne eller Marre skulle axla den tunga bördan, och inom kort enades man om att Marre helt klart var den mest lämpade (Om man vill protestera mot detta får man skriva ett eget protokoll. Så det så.)

   Vi kom fram till att rugbytröjorna som vi beslutade om för tio år sedan faktiskt är helt sjukt fula varför vi bestämde att lagtröjorna istället ska vara rosa med stjärnbilden i silverglitter, silverfluff på puffärmarna och ett "Flying Spaghetti Monster"- tryck längst ner på vänstra sidan av framsidan. De flesta var egentligen emot puffärmarna och silverfluffet, men Jonas ville så gärna ha det och vid det här laget var det ingen som tänkte på att "and friends" inte har rösträtt, varför det godkändes. Idén att tröjorna skulle vara rosa (och tillverkade av piskade barnarbetare, vars kamrater sytt tröjorna) kom naturligtvis från Helena.

   Är det giltigt förfall att inte komma för att man ska skriva Högskoleprovet dan därpå? Åsa ligger ju risigt till eftersom hon ville komma men inte kom - klart regelvidrigt. Marianne hävdade att det självklart var ok men hon blev nedröstad av Marre och Erik, som fick bestämma eftersom ingen annan pga av ljudvolymen visste att de skulle rösta. Straffet blir att hon bara får komma på nästa pubkväll om hon inte vill.

   Förra mötesprotokollet godkändes även om det konstaterades att Marres mejlprogram tydligen diskriminerar vita västerländska ickeöverviktiga ickeskalliga män om de är över 1,85 m långa. Christofer var nyfiken på vad X:en i förra protokollet egentligen censurerade, framförallt rörande hans egna vinindränkta bekännelser, men den informationen kostar... Eller jag menar förstås att det vore osolidariskt att lämna ut den.

   Marre, Christoffer, Christofer och en kompis från förr höll ut och stannade till stängning (eller enligt en petig men efter omständigheterna förvånansvärt trevlig vakt ännu lite senare), och åkte sista tunnelbanan hem. När Marre avvek på Centralen hade de tre övriga bestämt att de skulle tillbringa resten av natten med att sittstrejka utanför sjuelva i protest mot att de slutat sälja Stålmannen samt mot att Big Bite med chilismak var slutsåld.


Kommentarer
Postat av: Lian

Varför är protokollen inte ordentligare när det är fröken K justerar dem?

2005-11-02 @ 18:03:02
Postat av: Marianne

För det första är protokollen hemskt ordentliga. Men ok, fattar invändningen, det håller inte riktigt. Jag lutar åt att det kan vara så att Marre är starkare än Fröken K och hotar med stryk? Eller att protokollen är i så ermarmligt skick när hon får dem att hon ger upp efter ett tag och inte orkar rätta mer? En tredje teori är att hon i hemlighet gillar Marre och hennes upptåg men protesterar av ren princip?

Den uppmärksamme läsare som läst ett par protokoll bör också ha noterat att hon brukar gå från mötena rätt tidigt, och det är ju svårt att påpeka fel om man inte vet vad som är rätt? Vad ÄR rätt? Finns det något objektivt rätt och fel? Vems lilla mössa flyger? Vart längtar min fot? Hur prestationsångestskapande är det egentligen att skriva B-uppsats?

2005-11-02 @ 18:42:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback