Kollektivets nya liv

Kollektivet har flyttat och blivit sambo. Eller utökats med en person, kanske man kan säga. Eller är det flera personer? Personen eller personerna ifråga får bidra med den informationen vid ett senare tillfälle.

Marre är i alla fall väldigt nöjd med att bo i den stora fina innerstaden där det är så nära till den goda goda ölen. Marianne tycker att det är lite långt till naturen, och närheten till en porrklubb känns inte helt bra för henne, men hon är ändå nöjd i det stora hela. Fröken K är mestadels missnöjd, förstås, men gillar att det är närmare till jobbet och till universitetet. Sen önskar hon att hennes lata kollektivkamrater kunde ta och släpa sig till ovan nämnda universitet betydligt oftare, men de verkar sträva vidare i sin jakt på obildning. Till exempel hittade hon en trevlig kvällskurs om kommatecknets roll i den postmodernistiska sonettens tillämpning inom Java-programmering - men ville någon av hennes kollektivkamrater gå den kursen?!? Nej nej. Marre och Marianne ville hellre ägna kvällarna åt föga karaktärsdanande larvigheter som öldrickning, sällskapsspelande och Futurama respektive Midsomer Murders, rödvin, socialt umgänge och bra romaner. 

Fröken K hotade med att flytta till ett annat kollektiv, vilket till hennes förtret mest ledde till att Marre plockade fram resväskor åt henne medan Marianne intog en neutral position i läsfåtöljen i biblioteket. Sedan kom Fröken K raskt på att detta bibliotek var skäl nog att stanna i det nya kollektivet, alldeles bortsett från allt annat. 

Närheten till porrklubben har faktiskt skapat något så ovanligt som ett gemensamt projekt för henne och Marre. Ett projekt som fått det kryptiska kodnamnet "Spränga porrklubben". Marre ogillar väl i och för sig porrklubbar, även om det till stor del beror på att de tar upp meningslös plats genom att äga de två fullkomligt förkastliga egenskaperna att ta inträde och inte servera alkohol, men framförallt brinner hon för den första delen i det kryptiska kodnamnet.

Varför Fröken K vill spränga en porrklubb behöver vi nog inte gå in på. Låt oss nöja oss med att konstatera att det inte finns ett enda argument emot porrklubbar som Fröken K inte står för. "Det är roligare att vara emot" skulle räcka alldeles utmärkt. Fröken K är för övrigt även emot minst tio andra etablissemang i området. Bland annat de båda skolorna, för där finns det barn. Och basketkorgar. Barn låter och sprider smuts omkring sig, samt stökar ner i naturen genom att flytta pinnar och liknande från den postion naturen gett dem. Basketkorgar riskerar att leda till basketspelande, som i sin tur leder till slagsmål, fängelse och mord. Det har Fröken K sett på TV, när de visade "American History X". Allt verkade vara basketens fel.

Marianne, som ju egentligen är den som störs mest av porrklubben, men till skillnad från de andra av vettiga skäl, är förstås inte med i projektet, eftersom hon lider av akut antimilitantism och grav ickeointelligens. Två dessvärre tämligen kroniska besvär.


Nu handlade den här texten visst inte så mycket om kollektivets samboliv, men vi kan väl nöja oss med att det funkar finfint. Även om Fröken K känner sig ännu mer utanför än vanligt, eftersom kollektivets nyaste medlem inte heller tycker att hon alltid har helt rätt. Det är en grym och orättvis värld.

Om den uppmärksamma läsaren skulle upptäcka något stavfel i den här texten är det för övrigt helt ock hållet kollektivets sambos fel. Antingen saknar datorn ett ordbehandlingsprogram efter den senaste ominstallationen, eller så är ordbehandlingsprogrammet gömt på någon mystisk plats. Så skyll inte på mig! Men påpeka gärna stavfelen, så kan jag rätta dem och anklaga er för att komma med falska anklagelser.