Lite tankar till sommaren

Ja, imorgon bär det av. Fem veckor på kollo. Det vill säga fem veckors stiltje här. Hoppas ni inte försvinner utan hittar tillbaka hit den 14 juli eller så, då det kommer att krylla av visdomsord här.

Till dess:

Felsökning är intressant.

När man misslyckas med att öppna en dörr finns det ett antal faktorer att tänka på. Dessa kan indelas i två kategorier:

1. Dörren

2. Låset

Vi börjar med 1. Är det en dörr? Säkert? Inte ett fönster eller så? Är det rätt dörr? Borde du gå in genom denna dörr eller finns det en annan dörr i närheten som är den som du hade tänkt öppna? Ta en noggrann titt på dörren innan du går vidare och granskar låset, som i sin tur bör granskas noga innan du lägger ut 800 kronor på en låssmed för att komma in i grannens lägenhet. För även om låssmeden skulle låta sig övertalas om att du faktiskt bor där, vilket inte är troligt, så är det ändå inte troligt att grannen är lika medgörlig. 

Detta leder vidare till punkt 2: låset. Är dörren låst överhuvudtaget, eller är det bara så att den öppnas inåt och du står och drar i den? Tips: Står det "push" på dörren så betyder det att man inte ska dra. Tyvärr finns dessa bokstäver aldrig där när man börjar dra, utan dyker upp från ingenstans efter att man ägnat någon minut åt dragande inför en publik bestående av roade 10-åriga monster.

Passar nyckeln inte i låset? Vilken nyckel är det du försöker använda? Är det ens en nyckel, eller står du och visar upp busskortet eller inpasseringskortet till jobbet i hopp om att dörren ska fatta vinken? Och apropå jobbet - är det där du är? Då ska du inte använda vare sig nyckeln till sommarstugan eller till hänglåset som du glömde på badhuset i vintras för att komma in. Det säkraste är istället att vänta på en kollega, eftersom det kan bli så pinsamt om chefen dyker upp bakom dig just när du står och svär över att ditt förbannade bibliotekskort inte funkar i kortläsaren.

Mer felsökningsklokheter från mig kommer i juli. "Internetbanken - en snårskog för ickestrukturerade" eller "Att lära sig se skillnad på sitt personnummer och sin pinkod - några knep" är lite textidéer som jag bollar med. Men till dess får ni gärna bidra med egna felsökningsberättelser, eller berättelser om annat också för den delen.

Glad sommar!

Kommentarer
Postat av: Johan B

Kom att tänka den ytterst underfundiga Don Rosa-serien där Magica de Hex förtrollar Kalle och Joakim så att de glömmer allt de vet om det första ord det hör efter att någon nämner deras namn. Bland annat glömmer de helt bort vad allt "dörr" är (se länken ovan).
Läs hela serien här:
http://disneycomics.free.fr/Ducks/Rosa/forgetit/Thumbnails.html

Postat av: Lars S

Detta har egentligen inte så mycket med felsökning att göra, men eftersom det handlar om "andra människor" så passar det i alla fall på bloggen!
http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2814&a=665745

Postat av: Kronberg skrattar och ler

Här fattas det ett nytt inlägg - var hittar man de nya inläggen på din blogg..?
Inget skrivet sedan den 9 juni 2007.


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback