Principbryteri och duktigheter

Kollektivet deltog tillsammans med ett annat, mer verkligt kollektiv, i sin första sommarkvällspicknick igår kväll. Hagaparken, bröd, brieost, vindruvor, grillade kycklingar, öl, lådvin och väldigt mysigt. Fröken K hade stora invändningar mot de stackars inte ens ekologiskt uppfödda kycklingarnas uppätande, men Marres gillande av kött i kombination med Mariannes dåliga karaktär avgick med segern den här gången.

Några personer hade med sig det av kollektivet på sommarpicknickar fruktade bränbollssetet. Marianne började fundera på vilken sjukdom hon kunde fejka som skulle göra deltagande omöjligt, Fröken K, som redan gått hem och surat på grund av kycklingarnas införskaffande, ringde och berättade att hon skulle säga upp bekantskapen med sina kollektivkamrater om de deltog. Den frestelsen var allt för stor för Marre, som lovade vinlådan att snart vara tillbaka och kastade in sig och Marianne i spelet, under Mariannes ivriga protester om att det faktiskt inte var lämpligt att spela brännboll när man har Ebola.

Vid tredje försöket träffades bollen! Den flög i en vid båge långt ifrån alla utespelarna. De stod nämligen alldeles för långt bort, och Marre och Marianne hade gott om tid på sig att strosa fram till startpinnen innan brännaren fick tag i bollen. Naturligtvis vann båda laguppsättningarna som de deltog i. Visserligen enligt Marres poängräkning, men ändå.


Chockerande nog var det faktiskt inte helt ickeroligt att spela brännboll.

Kommentarer
Postat av: Christofer

Håll Marre borta från min vinlåda om hon har Ebola.

Jag har redan fått ebola 2 gånger, vill inte ha det igen.

2006-05-10 @ 12:55:34
Postat av: Marianne

Nej, nej, det var ju Marianne som (hävdade att hon)hade Ebola, och därför protesterade när Marre tvingade henne att spela.

Och lycka till med att hålla Marre borta från din vinlåda...


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback