Tårta

Två förvirrade människor tänkte sig att baka en tårta. Hur gör man då detta? Först måste man handla. Mjöl. Bra. Något mer kanske? Smör. Och nånting i tårtan. Och nånting att ha på den. Sen kom de båda underfund med att de kände den där känslan i magen som brukar dyka upp ibland. Ah, middag ska man kanske äta, då måste man handla sånt också. Efter en tids funderande beslutades det att middagen skulle bestå av: mat.

Mätta och nöjda efter den av mat bestående måltiden påbörjades arbetet med tårtan. Det genomtänkta hade kanske varit att först baka tårtbottnarna, sedan äta middag medan de svalnade och därefter sätta ihop tårtan. Men här rörde det sig ju som sagt om förvirrade varelser. Receptet på tårtbottnar visade sig fordra potatismjöl vilket ledde till beslutet att receptet var dåligt. Vanlig sockerkaka är förstås bättre. Sedan visade det sig att den av de två förvirrade i vars hem bakandet ägde rum inte ägde någon kakform. Men två pajformar, tyvärr i lite olika storlek, gick ju precis lika bra.

Det hela blev en mycket välsmakande skapelse med chokladflarnsdränkta jordgubbar, grädde, tårtbotten, vaniljsås, kiwi, tårtbotten, mosade bananer, svartvinbärssylt och tårtbotten - räknat uppifrån och ned. Här nedan bjuder jag på en egentillverkad teckning av den mumsiga tårtan.


Tårta1

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback