Rödvin och bekräftelseknarkande

På lördagskvällen var det dags för kollektivet att förbereda sig för fest. De var av tråkiga, privata, skäl inte helt i form (tråkiga händelser, två timmars sömn, igång hela dagen osv) men nu skulle det bli skönt att slappna av och loss. De samlade ihop sig och gick till förfesten hemma hos Carl. Efter en halvtimme i Carls badrum med några hekto smink började de se mindre ut som zombies. Mat och öl inmundigades och Marre lekte "gömma nyckeln". Om Carl inte hittat den än kan han... fortsätta leta. Patrick och Lars anlände.

Fröken K insåg att det skulle vara helt hopplöst att festa med två människor som tror att det går att kompensera sömnbrist med ökat alkoholintag, och blev dessutom arg på Lars som påstod att hon var lesbisk för att hon gillade katter. Lars gillar katter - är han lesbisk? (Nu var det inte riktigt så Lars sade, men Fröken K är så stingslig när hon är trött). Hon gick hem.

Efter en promenad till Kungsholmen anlände de tre fulla och två mindre fulla gästerna till Christofers inflyttningsfest, som egentligen var ett firande av lägenhetens första födelsedag under hans vård. Viktiga saker dryftades, folk som inte träffats på 10-15 år pratade (o)väsentligheter och det dracks ännu större mängder vin än vad som är vanligt hos Christofer. Om någon bara hade antecknat skulle de flesta världsproblem vara lösta nu, men Marianne kände tidigt att hon var för trött för att hänga med i tempot och gick hem.

Detta lämnade en gladfull bekräftelseknarkande Marre utan övervakning. Med en vinlåda och roliga fulla människor. De senare till Marres glädje inte av hennes kön (främst). Marre höll och drack låda... Men strax före fyra kom Marianne tillbaka, påminde om att de hade saker att göra morgonen därpå och tog med Marre till nattbussen. Däremot väckte Marianne inte Marre när hon somnade på nattbussen, det gjorde busschauffören... Hemma vid femtiden i alla fall. Någon gång ska jag bli lite vuxen, kanske, men det är ingen brådska.

Förresten:
Varför har jag lyssnat så lite på David Shutrick? (Låttips: Vin och te)
Varför får jag inte betala med vare sig ICA-kortet eller bibliotekskortet på Vivo Klippet?


Kommentarer
Postat av: Lena Kronberg

HerrK borde blogga lite mer. Det finns två kommentarer på hans enda blogg, den om nyårskonserten...
Förresten såg jag inte om det var det senaste årets nyårskonsert han skrev om. Har han varit inne i år, eller är bloggen flera år gammal?

2006-04-03 @ 16:55:00
Postat av: Marianne

Jodå, den är från i år. Han blev inspirerad av min blogg och startade en egen. Sen kom han på att han aldrig har tid... Men han har ambitionen att skriva mer, så det kommer nog tids nog.

Postat av: Helena

Den låten är väldigt bra.

"Våra hjärtan ska slå i takt, det är det vackraste hon sagt."

2006-04-03 @ 23:56:18
URL: http://skrivkramp.org
Postat av: Marianne

Ja, jag tänkte "vin och te - det tycker jag om! Måste vara en bra låt". Att gå på titeln är ett kul sätt att hitta (för en själv) ny musik.

2006-04-07 @ 18:02:28
URL: http://marre.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback