Natur, feminism och inre konflikter

Jag längtar stenhällen där bok jag läst. Jag längtar skogen där stig jag vandrat. Jag längtar broarna jag inte bränt. Jag längtar stenarna där tå jag slagit. Jag längtar grenarna där ben jag rispat. Jag längtar bäckarna där barkbåt jag kastat sten på. Jag längtar stubben där helvete också jag snubblat.

Ovanstående poetiska infall orsakades av att det idag var premiär för den första promenaden runt sjön iförd sandaler och shorts. Premiär för den första? Hur skriver du egentligen? Och man kan inte längta sten din flummiga hippie, häng ett höganäskrus om halsen och försvinn som ett yrväder vet jag! Jaha, och det är ju jävligt moget att sabba min text med pretentiösa anspelningar på en 100 år gammal författardispyt. Jag sabbar inte texten, utan jag skyddar läsarna från ditt dravel. Mm. Just det. Nu får du inte vara med längre. Jag hade i alla fall en mysig promenad, såg en häger, en sothöna, två duvor, två gräsänder, en koltrast och en massa blandade sparvar och skator i olika storlekar och färger. Naturen är ett bra ställe. Jag rekommenderar ett besök.

Det är väl ingen hemlighet för de flesta att jag tillbringar alldeles för mycket tid på det feministiska communityt och diskussionsforumet
feminetik? Idag var det en inte särskilt spännande debatt om hur gökar socialiseras till att bli gökar när de uppfostras av andra fågelarter, vilket de feministiska debattörerna naturligtvis snabbt tog hand om med upplysningen att fåglar inte är människor. Med viss humor ledde detta vidare till att den icke-feministiska debattören "Tass" ställde den intressanta frågan:

"Hur kommer det sig att män är djur i sängen när de uppfostrats av skator?"

I övrigt har jag diskuterat med en kille som anser att det är fördomsfullt av mig att tro att de som läser sexistiska tidningar inte tar avstånd från sexistiska tidningar, en annan kille som menar att killar tafsar på krogen för att tjejer raggar för passivt, samt förklarat för en person, som intressant nog kallar sig feminist, att det inte är en komplimang att innan en debatt säga om en politikerkollega på en mejllista att hon "är trevlig att titta på", utan att det är en sexistisk förminskade obehaglig kommentar. Och så var vi tvungna att förklara att sexism inte har med sex att göra, utan med kön. Om det bara hette "könism" skulle det gå lättare att prata om sånt här.

Jodå, jag har varit lite produktiv idag också - ibland gör jag annat än promenerar, ölar med vänner, spelar Star Munchkin eller sitter framför datorn. Faktiskt. För jag är vuxen. Så det så. Jo, just det. Är det dig själv eller läsarna du försöker lura? Käften.


Kommentarer
Postat av: LenaK

Ha, ha vad du är rolig - eller förlåt ni - samt naturligtvis Strindberg - fortsätter det på detta viset så lär revbenen förbli uppsprättade i sidorna - men det är smällar man får ta.
Hellre sönderskrattad än ihjältråkad.
Förresten kan jag rekommendera en annan blogg - Marina Steinmo's, henne har du träffat en gång för ca 17,5 år sedan. Hon är inte någon man ihjältråkas av heller...
http://www.steinmo.se/


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback