Fem kanoter, osötad nyponsoppa och 100 skumgodisankor

I helgen var det paddelhajk. Marianne kan inte styra kanoter (Marre är däremot grym på det, enligt egen utsago), men vill man inte ha sin nyfernissade träbåt krossad ska man väl inte lägga den i en kanal där paddling är tillåten? Nä, riktigt så illa var det faktiskt inte. Vi lekte vår egen variant på "Will it float?" (dåligt inslag i dålig amerikansk talkshow), konstaterade att Marianne hatar granplanteringar och att det finns fler sjöfåglar än svanar och ankor. En liten svart anka hette enligt Lars "sothöna", och en pytteliten svan, som inte var så vit som svanar brukar, hette "skäggdopping". Vi såg även två små örnar, som hette nåt med hök respektive falk.

På lördag kl 07.15 träffades Carl, Anna och Marianne på Scoutgården för att köra ut kanoterna till helgens paddlingshajkande. Men varför klockan 07.15? Är vi galna? Är vi Waxholmsscouter? Nej, nej. Vi är de vi alltid varit. Hajken började naturligtvis inte förrän 12.30. Men varför då samlas kvart över sju? Hur lång tid tar det egentligen att flytta fem kanoter?

Sanningen i korthet: Två körkort för lite. En uppbokad körkortsinnehavare för mycket. En för sent bokad släpkärra, som macken ville ha tillbaka klockan 10, osv.

Carl och Marianne hade alltså tre timmar att döda med kanoterna, i duggregnet i Brottby. Som tur var i närheten av ett kafé, vilket oturligt nog öppnade klockan 12. Hm, typiskt landsorten. Vad göra? Laga lunch på stormköket? Nej, nej. Det går ju bussar till Norrtälje! Där finns det restauranger... Mätta och nöjda hann vi tillbaka lagom till samlingen med patrullscouterna.

Paddlingen gick fint, vädret blev bättre och det flöt på bra. Marianne och Carl hittade en förlupen uppblåsbar miniluftmadrassleksak i vassen, betraktade den som vrakgods och sig själva som dess räddare. Efter någon timme var det fruktstund. All frukt var i Lars och Mickes kanot, vilket snart ledde fram till upptäckten att äpplen flyter, medan päron och cocktailtomater sjunker...

Vi kom tidigt till nattplatsen, lagade middag, kvällspaddlade och åt kvällsmål. Till det senare hade Carl (och Marianne, som lögnaktigt påstod att hon protesterade i affären) köpt osötad nyponsoppa och dito fullkornsskorpor. Det gillar alla tolvåringar har jag hört. Det gjorde de inte, och alla åldrar utom 27 höll med dem. 27-åringen försvarade sig med att det är nyttigt att lära sig att inte bara äta söta saker. Alla andra hade socker i nyponsoppan, men den var äcklig ändå.

Under paddlingen dagen därpå togs den fina vrakgodsflotten på släp som livbåt. Carl och Marianne hade tre jättepåsar skumgodisankor och ett par kexchoklad att dela ut. Så det var ju tur att vi hade köpt osötad nyponsoppa! Skumgodisankor väger inte så mycket, och är därför svåra att kasta. Men de flyter! En alternativ distributionsmetod som prövades var att lägga en hög skumgodisankor på "livbåten" och låta patrullscouterna hämta själva. Tyvärr blåste livbåten omkull innan någon av kanoterna hann fram, och vattnet täcktes av guppande, övergivna, pastellfärgade ankor.

På söndagen blev det sol. Och eftersom det var kallt på morgonen hade Marianne underställ under scoutskjortan, byxorna och regnbyxorna. Det är inte lätt att ta av sig det (näst-) understa lagret sittandes i en kanot, men det går. Det går även att paddla vilse i kanalen i Åkersberga, men bara lite.

En glad och trött Marianne, som rymt från sin av blöt hajkutrustning belamrade lägenhet och snart ska dricka ännu lite mer kvällste, önskar alla en schysst friluftssäsong! (Ja, bara galningar idkar friluftsliv vintertid.)

Kommentarer
Postat av: Christofer

Hmm, menar du att Marre inte gick runt med kanoten och med andra ord faktiskt kan paddla kanot.

Om det stämmer, varför gick Vi då runt sist vi var ute?

2006-05-22 @ 10:02:28
Postat av: Marianne

Samma vatten som den gången var vi på dessutom :-) Men om man inte ställer sig upp i kanoten, och vickar på den för att komma loss när man fastnat i en rot, välter man faktiskt inte så lätt.

Och vems omdöme var egentligen sämst då för 10 år sen? Marres, för att hon ställde sig upp i kanoten, eller Christofers, som trots att han skulle dela kanot med Marre, inte hade vattentätspackat sin sovsäck (vilket Marre hade gjort...)?

2006-05-22 @ 23:45:58
Postat av: Lars

Med säkerhet kan vi inte säga mer än att konferenspäron inte flyter - hur det är med andra sorter måste vi testa en annan gång! Jag föreslår att den s.k. 27-åringen får i uppdrag att ta reda på det.

2006-05-23 @ 11:17:37
Postat av: Christofer

Hur pass mycket tydligare upplägg måste jag göra för att du ska anklaga mig för att det var mitt fel att vi gick runt?

(okok, allt är mitt fel, men i detta fallet var meningen att jag skulle vara felare än vanligt)

2006-05-23 @ 15:59:38
Postat av: Marianne

Jo, när jag läste om kommentaren fattade jag att det upplägget fanns, men men...

Och det går nog inte att vinkla den händelsen som att det var ditt fel, ens för mig, som ändå är en hal och slipad politiker ;-)

2006-05-23 @ 23:17:48
Postat av: Marre

Ja, vi skickar ut 27-åringen på spaningsuppdrag! Hur var det med scoutledare, jag hörde att några flöt bra på senaste mötet?

2006-05-23 @ 23:20:08
Postat av: Lars

Efter noggranna tester med scoutledare av olika massa, volym och korkinnehåll har vi kommit fram till att de flesta varianter förefaller flyta. Kanoter flyter också, liksom vatten. När man kombinerar dem genom att fylla en kanot med två delar scoutledare och resten vatten sjunker de dock.

2006-05-26 @ 09:43:03
Postat av: Christofer

Rapport från helgens seglingshajk bekräftar den tidigare kända tesen att päron inte flyter.

Test utfördes även på Monty Pythons påstående att äpplen flyter med possitivt resultat.
Den eventuella flytförmågan hos Kyrkor och Sky (Gravy) förblir dessvere okänd då vi inte fick ut några Kyrkor ur kasslern då vi stekte den.

2006-05-29 @ 10:47:53
Postat av: Lian

Flyter vatten?

2006-05-31 @ 10:48:05
Postat av: Marre

Christofer: Nu är du så där långsökt att jag inte fattar igen...

Lian: Ja, vatten flyter om det är kallt, men sjunker det om det är varmt? (frestad att ägna dagen åt experiment med färgat kallt respektive varmt vatten istället för att plugga arbetsmarknadspolitik)

2006-05-31 @ 11:17:46
Postat av: Christofer

Utdrag ur the holy grail:

BEDEVERE:
Quiet! Quiet! Quiet! Quiet! There are ways of telling whether she is a witch.
BEDEVERE:
Tell me. What do you do with witches?
CROWD:
Burn! Burn them up! Burn!...
BEDEVERE:
And what do you burn apart from witches?
VILLAGER #2:
Wood!
BEDEVERE:
So, why do witches burn?
[pause]
VILLAGER #3:
B--... 'cause they're made of... wood?
BEDEVERE:
So, how do we tell whether she is made of wood?
BEDEVERE:
Does wood sink in water?
VILLAGER #2:
No, it floats! It floats!
BEDEVERE:
What also floats in water?
VILLAGER #2:
Apples!
VILLAGER #2:
Uh, gra-- gravy!
VILLAGER #3:
Uh, churches! Churches!
ARTHUR:
A duck!
BEDEVERE:
Exactly. So, logically...
VILLAGER #1:
If... she... weighs... the same as a duck,... she's made of wood.
BEDEVERE:
And therefore?
VILLAGER #2:
A witch!

2006-05-31 @ 12:21:31
Postat av: Marre

Ah, shit! Måste se om den filmen, var alldeles för längesen...

2006-05-31 @ 12:27:44
Postat av: M

Du glömde att
"Very small rocks"
också flyter

2006-06-14 @ 12:24:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback