Alla människor är inte idioter. Men många är det.

Om en känner att ens värderingar inte är så fina som en skulle vilja att de var, kan en glädja sig åt att det finns de som är värre. Den fina hemsidan bevaraaktenskapet.nu till exempel bjuder på en hel radda hejdlösa dumheter. Ett par exempel (Jag har ändrat obetydligheter för att komma runt deras upphovsrätt. Det hjälper säkert inte juridiskt, men det känns bra.):

"Signalen till vuxna i vårt land skulle vara att en man som överlåter sig till en kvinna i äktenskapet och med henne delar ansvaret för barnen, bara är ett livsstilsval bland andra."

- Ja, vad är äktenskapet mellan man och kvinna om inte ett livsstilsval? Vad skulle det annars vara? Det här är så dumt att jag inte förstår, trots att jag försöker.

"Då finns det inte heller nån unik, av staten sanktionerad, institution för mamma-pappa-barn-relationen."

- Nej, det är väl just det som är tanken? Att staten inte ska sanktionera vissa livsstilsval?

"Föreningen mellan man och kvinna har alltid haft ensamrätt till begreppet äktenskap och också åtnjutit särskilt skydd från samhällets sida."

- Och saker som är dåliga bör inte ändras för att de har funnits länge, eller? I det "särskilda skyddet" har saker som husaga, tillåten våldtäkt inom äktenskapet (en bra bit in på 1900-talet!) och kvinnans omyndighet ingått. Ska vi återinföra detta också?

Den kände patriarkatfantasten Paulo Roberto var en av de första som skrev på, något de skryter med på hemsidan. Ja, boxare är ju de mest tillförlitliga proffstyckarna...

Heder till Lian som skickade detta mycket fina mejl till dem:


”Hej!
På vilket sätt anser ni att äktenskap och barn hör ihop? Många barn födds i samboförhållanden och många med barn skiljer sig. Människor kan ju skaffa barn med vem som helst utan att vara gifta och homosexuella kan skaffa barn på mer eller mindre konstgjord väg utan äktenskap. Självklart har alla barn från början två biologiska föräldrar men vilka som sedan fostrar barnet behöver inte ha med detta att göra. Ett exempel kan vara två mycket unga föräldrar som väljer att barnet ska fostras av dess morföräldrar. Var ligger felet i detta? Det viktigaste måste väl vara att alla barn blir fostrade av någon som älskar dem. Skulle ni inte kunna lägga er energi på att hjälpa alla utsatta barn (misshandlade, utnyttjade och ignorerade barn till exempel) istället?
Hälsningar/Elisabet”


Lian, jag tar tillbaka, du förtjänar att klassas som "vettig" i mitt test. :-)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback