Entusiasm, fast på riktigt den här gången

En hel del roligt väntar nu. Alldeles strax ska vi bege oss till Uppsala. Marianne ska måla, bära tegelpannor, och hjälpa Åsa och Erik med deras lantegendom och blivande kollektiv. Som enligt Åsa ligger belägen invid en urdikad sjö, som är ett träsk, och en å som mest är ett halvsunkigt dike. Tur för reklambranschen att Åsa inte jobbar i den ;-). Marre ska hjälpa till genom att dricka öl så att Marianne kan arbeta utan att behöva öldirickningspauser, och hon kan säkert tänka sig att hjälpa andra med denna syssla också. Fröken K tänkte ägna eftermiddagen och kvällen åt att dela med sig av sin visdom, klaga på alla fel alla gör och följa upp med gnäll om att hon jobbar hårdare än alla andra. Men Marianne och Marre är överens om att fröken K inte alls ska göra ovanstående, utan istället sitta inlåst i vedbon.

På lördag morgon måste vi åka iväg och jobba, men på kvällen är det dags för fest i ett annat, stadsbaserat, kollektiv. Dit är dock inte fröken K bjuden, men risken finns att hon kommer ändå.

När måndagen kommer med ledighet och frihet är det dags att åka till ett annat sorts kollektiv, i Västerås. Detta kollektiv är mer kollektivt än de andra, eftersom det bland annat tillämpar egendomsgemenskap till stor del, och nästan alla beslut och måltider fattas respektive äts tillsammans. Det rör sig alltså om en kvinna, en man, deras gemensamma barn, deras villa och deras volvo.

Lantkollektiv, lägenhetskollektiv och kärnfamiljskollektiv - allt inom loppet av fyra dagar...


Marres morgon:
Lagade gröt i micron och lyckades komma ihåg alla tre ingredienser. Jag varvade omrörandet i gröten med samtal med lokaltrafiken i Uppsala, parallellt med lite plikt- och nöjessurfande. Men trots att gröten borde ha varit klar för länge sen märkte jag att jag fortfarande var märkligt hungrig. Javisst! Den ska visst ätas också, om den ska ha någon effekt.


Kommentarer
Postat av: Lian

Volvon får inte alls vara med och bestämma!

2006-08-18 @ 13:00:12
Postat av: Marianne

Men villan får det?

2006-08-20 @ 19:52:45
Postat av: Otte

Uppsala, jaha mina hemtrakter :). kul blogg föresten.

2006-08-21 @ 15:21:26
Postat av: Marianne

Tack Otte, och välkommen hit! Trivs du bra i Uppsala?

2006-08-22 @ 09:34:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback